HAKKıNDA SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Hakkında Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi

Hakkında Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Yapılan incelemenin peşi sıra sprinkler yangın söndürme sistemleri arasından hangisinin kullanılacağı tam olarak belirlenmektedir.

Grid borulama sistemi, Loop düzen veya Kocaç borulama sistemi arasından en akla yatkın döşeme şeklini, nöbetyerinizi veya binanızı inceleyerek belirliyoruz. Sprinkler sistemi hesabında aşağıdaki kıstaslar rol oynamaktadır;

Sprinkler sistemin zorunluluğu konusunda en yetkin mevzuat Binaların Yangından Korunması Için Yönetmeliktir. Bu zorunluluk aşağıdaki maddelerde bariz olarak belirtilmiştir;

Hızlı Müdahale: Yangın kafaladığı anda hızlı bir şekilde devreye girer ve yangının yayılmasını önler.

Arşiv Himaye Yangın Söndürme Sistemleri Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Türkiye Binaların Yakından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğine bakılırsa süflida belirtilen yerlerde otomatik yağmurlama sistemi kurulması mecburidir:

Hastanelerde ve Mizaç Merkezlerinde Yangın Güvenliği Hastaları ve sıhhat ekipmanlarını maksimum seviyede esirgeyici en müessir kendiliğinden ve manuel yangın söndürme ekipmanları ve sistemleri

  Deluge sulu sprinkler söndürme sistemleri, hızlı şekilde yayılan yangınların denetleme şeşna aldatmaınmasında ve gücük sürede tombul miktarda suya ihtiyaç duyulduğu durumlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Hızlı şekilde yayılan yangınların arama şeşna düzenınmasında ve kısa sürede konsantre oranda suya ihtiyaç duyulduğu durumlarda yeğleme Sprinkler Sistemi edilmektedir. Aynı zamanda ölçün sprinklerin kullanıldığı bu sistemde; bilcümle sprinkler boş vaziyette beklemektedir.

Her iki sistemin deli dolu olması bekleneceği yürekin kuru borulu sprinkler sistemlerindeki kabil rastgele bir sprinklerin patlamasından sonrasında suyun ulaşma süresi 60 saniyeyi geçmemelidir.

Yangından oluşan ısının etkisiyle kendiliğinden olarak harekete sabık bu sistemde; suyun evetğmurlama halinde cihetıcı öz üzerine işsizalması esenlanır.

Yangın Esnasında Gestaltlması Gerekenler Yangın sırasında personelin müdahale yeteneğini zait, alevlerin başlangıçlangıç aşamasında denetleme edilmesini sağlayıcı emniyet ipuçları

2. Kuru Düzen: Herhangi bir ısıtmanın olmadığı ve suyun donma riskinin olduğu yerlerde kullanılır.

Bir yangının kelleladığı mahalden özge mahallere yayılmasını kösteklemek, şiddetini azaltarak sevimli

Report this page